کد خبر 330734
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۵

جلسه شورای عالی آب عصر امروز (شنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور و با حضور وزرای نیرو، صنعت، معدن و تجارت و معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

به گزارش مشرق، اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به تداوم خشکسالی و کاهش سطح منابع آب در کشور و اهمیت صرفه جویی در مصرف، بر لزوم مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوهای مصرف در بخش مصارف خانگی ، بهداشت و کشاورزی تاکید کرد.

در این جلسه گزارشی از وضعیت آب شرب استانهای کشور و راهکارهای تامین پایدار آن از سوی نماینده وزارت نیرو ارایه شد و توضیحاتی نیز در خصوص تداوم خشکسالی ، وضعیت کلی طرح های آبرسانی کشور، آخرین وضعیت کمبود آب شهرها و کلان شهرها، اهم مشکلات تامین آب، برنامه تامین آب شرب روستاها و چالشهای پیش روی تامین آب شرب پایدار مناطق جمعیتی کشور ارایه شد.

در این نشست همچنین پیشنهاداتی به منظور تامین آب شرب پایدار مناطق جمعیتی کشور ارایه شد که اصلاح تعرفه های آب شرب شهری و روستایی، تخصیص به موقع و متناسب منابع مالی، فعال سازی شورای حفاظت از منابع آب در استانها و تهیه و توزیع وسایل و تجهیزات کاهنده مصرف آب از جمله این پیشنهادات بود.

در این جلسه همچنین بر مدیریت مصرف آب بعنوان یکی از کلیدی ترین سیاستهای کشور در بخش تامین آب شرب و بهداشت تاکید و پیشنهادات و نظرات اعضای شورای عالی برای نحوه تامین منابع مالی طرح های آبرسانی کشور و همچنین به کارگیری راهکارهایی برای مصرف بهینه آب ارایه شد.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • آشنا ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۴
    0 0
    به نظر میاد بهتره برای حل درازمدت مسئله آب جمعیت را زیاد کنیم و باجمعیت زیاد دعابخوانیم که باران بیاید
  • دیوید ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۵
    0 0
    وقوع خشكسالي از نگاه قرآن در آيه 155 سوره بقره سخن از خشكسالي و قحطي به ميان آمده است و خدا از آن به عنوان وسيله اي براي آزمايش انسانها و كفاره گناهان ياد كرده است. " ولنبلونکم بشیء من الخوف والجوع و نقص من الاموال و الانفس والثمرات و بشرالصابرین ":و بى ترديد شما را به چيزى اندك از ترس و گرسنگى و كاهش بخشى از اموال و كسان و محصولات [ نباتى يا ثمرات باغ زندگى از زن و فرزند ] آزمايش مي كنيم . و صبركنندگان را بشارت ده. در آيه 96 سوره اعراف آمده است:" ولوان اهل القري ءامنوا واتقوا لفتحنا عليهم بركت من السماء و الارض ولكن كذبو فاخذناهم بما كانوا يكسبون": اگر اين مردم به درستي ايمان مي آوردند وتقوا را پيشه خود مي ساختند. ما هم بركات اسمان و زمين را برآنها نازل مي كرديم؛ ولي آنان خدارا تكذيب كردند و بر اثر اين اعمال زشتشان گرفتار مجازات الهي(قحطي و خشكسالي) شدند. همچنين در سوره نحل آيه 112 جنين آمده است: ".و ضرب الله مثلا قرية كانت ءامنة مطمئنه ياتيها رزقها رغدا من كل مكان فكفرت بانعم الله فاذاقها الله لباس الجوع والخوف بما كانوا يصنعون":و خداوند براي آنان كه كفران نعمت مي كنند مثلي زده است: منطقه اي بود آباد وداراي امنيت كه مردمش با اطمينان و آرامش در آن زندگي مي كردند. هموراه روزي آنها از هر طرف مي رسيد، اما اينها به جاي سپاس نعمت، كفران نمودند و خداوند هم به خاطر اين كارشان طعم گرسنگي و ترس را به آنها چشانيد روايات فراواني درباره پديده خشكسالي وجود دارد كه گاهي به صورت كلي گناهان ريشه عمده قحطي قلمداد شده اند. امام باقر (ع) مي فرمايند: اي مردم بدانيد باران در هيچ سالي از سال ديگر كمتر نيست، اما نزول آن به مشيت و اراده خداوند است؛ زيرا اگر قومي گناه كنند، خداوند متعال باراني را كه براي آنها مقدر شده است بر غير آنها نازل مي كند. حضرت علي (ع) در اين باره مي فرمايند: خداوند بندگانش را به هنگامي كه كارهاي زشت انجام دهند به كمبود ميوه ها و منع نزول بركات و بستن درهاي خيرات ، گرفتار مي كند. گاهي در روايات به گناهان خاصي به عنوان اساسي ترين عوامل خشكسالي اشاره شده است: 1- كم فروشي : مولا علي (ع) مي فرمايند: هرگاه مردم كم فروشي كنند، خداوند آنان را به قحطي و خشكسالي گرفتار مي كند. 2- منع زكات: رسول اكرم (ص) مي فرمايند: هر گاه مردم زكات مالشان را ندهند، خداوند هم بركات را از كشاورزي و ميوه ها و معدن آنها بر مي دارد 3- دروغ: امام رضا (ع) مي فرمايند: وقتي واليان امر ( فرمانروايان) دروغ بگويند، باران نازل نمي شود. امام خميني (قدس سره) در اين باره فرموده اند: منشاء قحطي و خشكسالي اموري است از جمله: شيوع گناهان- كفران نعمت – منع حقوق( مثل خمس و زكات)- كم فروشي – ظلم- خيانت- ترك امر به معروف ونهي از منكر – حكم به ناحق و هر جيزي كه سبب خشم خدا شود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس